FESTA D'ANIVERSARI A RÀDIO I TELEVISIÓ DE L'HOSPITALET

Diumenge, 27 de novembre de 2011
Amb motiu del 10è aniversari del programa "La nostra festa", que emet la Radio i Televisió de L’Hospitalet, i organitzat per Joan Noguera conductor del programa, s’ha celebrat una festa catalana a la plaça Francesc Macià, davant dels estudis de les emissores.
La festa ha estar compartida per gegants, caps grossos, timbalers, trabucaires i sardanistes. Cada vegada podem ja parlar menys de trobades de colles veteranes, sinó de festes sardanistes amb sardanistes uniformats (bàsicament veterans).
Ha estat una festa bastant lluïda i sorollosa! (amb els trabucaires ja se sap).
Ja que no es disposava de cobla per a les sardanes ‘en viu’, s’ha utilitzat una gravació de la cobla La Principal de la Bisbal. La festa ha consistit amb una passejada/presentació dels participants (que no galop pròpiament), i actuació intercalada de tots ells. Les colles han ballat dues sardanes de lluïment (“Sirena de Palamós” i “Platja de Palamós”) i una sardana de germanor.
Hi ha participat un total de 8 colles i la “Catalunya” ho ha fet amb sis parelles gràcies a la col·laboració de Anna i Albert de la colla Vallvitrària.
Un pica-pica ha tancat la festa. Les circumstàncies actuals fan que cada cop sigui més normal no disposar de trofeus per les colles. En qualsevol cas, moltes felicitats a la Ràdio i Televisió de L’Hospitalet.
Ara si que, per aquest any, no hi ha cap més trobada prevista. Ja podem dir BONES FESTES  a tothom i que l’Any 2012 ens sigui molt generós! EMP-FC
L'endemà de la festa ens enterem per la premsa que l'Ajuntament de l'H. ha decidit clausurar la ràdio i televisió municipals a causa del dèficit . Una nova víctima de la caiguda d'un sistema escanyat per l'especulació i la despesa fàcil. EM.

ANIVERSARI D ELA COLLA "ENCARA HI SOM" DE VILANOVA I LA GELTRÚ

Diumenge, 20 novembre de 2011

Com cada any, el tercer diumenge de novembre s’ha celebrat la tradicional trobada de colles veteranes amb motiu del XXXVII aniversari de la colla “Encara hi som”del grup “Dansaires Vilanovins”.
El temps ha amenaçat pluja, però finalment s’ha portat bé i ha permès fer la festa inclús amb una mica de sol. Hi va haver una certa presència de públic assistent, encara que molt menys que fa uns anys quan es celebrava a la rambla.
Hi ha participat un total de 11 colles i la cobla ha estat la Ressò d’Esparraguera, bastant habitual a les trobades de colles. Ha sonat força bé i ha triat un repertori de sardanes força encertat, en particular la sardana de lluïment que ha estat “Ídols de fang” de Jaume Ventura i Tort, una sardana molt bonica, encara que curta (22 X 65).
Per diverses circumstàncies la colla tenia que ballar només amb quatre parelles, però a darrer moment s’ha disposat de la col·laboració de Pepita de la colla Joia Catalana (encara que sense uniformar) i s’ha ballat amb cinc parelles.
És de destacar que la colla organitzadora ha fet un galop, i ha ballat la sardana de lluïment, amb deu parelles, tot un luxe! Per molts anys!
Normalment aquesta ballada tanca la temporada de trobades de colles sardanistes, i així serà per moltes colles. La nostra colla, però, ha estat convidada a uns festa sardanista organitzat per Radio L’Hospitalet el proper diumenge. FC

26è ANIVERSARI GRUP SARDANISTA “TOT BELLVITGE”.

Diumenge, 13 de novembre de 2011 a Bellvitge, L'Hospitalet

Aquesta crònica es podria titular “La tempestat i la calma”.
La festa ha començat amb la tradicional xocolatada, que s’ha pogut celebrar. També la trobada de puntaires.
Després, una forta tempesta de pluja ha espatllat la festa. Alguns dansaires de la colla s’han remullat moltísim.
La ballada prevista s’ha traslladat al col·legi Joan XXIII, concretament al seu poliesportiu cobert.
Hi han pres part onze colles i la part musical ha estat a càrrec de la cobla Luïsos de Taradell, que ha interpretat unes sardanes força engrescadores , entre elles la preciosa “Girona m’enamora” de R. Viladesau. S’ha de lamentar, és clar, que la sonoritat a un poliesportiu és la que és, i no es pot demanar més.
La sardana de lluïment ha estat “Ginesta Florida” de Jordi León que la colla Catalunya, amb sis parelles, ha ballat amb la correcció i elegància habitual. Els homes han ballat amb el jersei de l'uniforme, però els dos remullats de la primera part del matí ho han hagut de fer sense la camisa a sota, ja que estava totalment xopa. També sense mitjons. Inclemències del temps!
Després, un bon dinar de germanor i a esperar que la propera setmana, a Vilanova i la Geltrú, tinguem un  dia millor i els remullats no hagin agafat un refredat. FC

Trobada a Sant Martí de Provençals

5 de novembre de 2010
Carrer Rogent. Barcelona

La colla Nova Il·lusió

Cobla Iluro, de Mataró
Organitzat per la Federació d’Entitats Clot-Camp de l’Arpa, i dins la festa major del districte de Sant Martí, s’ha celebrat una ballada de sardanes amb la col·laboració de cinc colles convidades: Ateneu Catalònia, Catalunya, Estiuenca, Joia catalana i Nova Il·lusió. La ballada, concretament, s'ha fet al carrer Rogent.
La cobla ha estat la Iluro, que a complert correctament la seva tasca, malgrat que no portaven les partitures de cap galop i per això s’ha hagut d’anul·lar aquest tradicional inici de la festa quan les colles estaven ja preparades.
El carrer Rogent és bonic, amb algunes paradetes d’artesania i amb força gent passejant, el que proporciona un bon ambient per a la festa sardanista. La pluja ha estat amenaçant però no ha fet acte de presència, ni hi estava convidada!
La sardana de lluïment ha estat ”El somni d’una parella” de Jeroni Velasco, que la colla ha ballat amb sis parelles i amb l’elegància habitual. Acabat amb l'obsequi dels organitzadors a la colla com es habitual, que agraïm. En aquest cas, no ha estat un trofeu sinó material per un "pica-pica". FC