Exhibició de colles veteranes a l'Aplec de Cardedeu

Diumenge, 17 de juny



Primer de tot s’ha d’aclarir que no era exactament una exhibició dins l’Aplec de Cardedeu sinó que  “Festa Popular” celebrada al matí i en un lloc contigu al recinte de l'Aplec, tampoc exactament al mateix lloc.
Efectívament, al matí s’ha celebrat una festa popular bàsicament amb sardanes (Cobla Principal del Llobregat) però també amb gegants i bastoners. Pel que fa a les sardanes, han estat convidades cinc colles uniformades: Alella, Catalunya, Estiuenca, Joia Catalana i Nova Il·lusió. S’ha anat intercalant alguna sardana per al públic, el galop, la sardana de lluïment, la sardana final de germanor, amb actuació del gegant “Montseny” (que te 4 cares, com les estacions del any) i els bastoners de Montblanc (el cronista no confirma aquest detall del nom).
Malgrat que la sardana de Lluïment prevista era una altra, d’acord amb les colles, els organitzadors i la pròpia cobla s’ha interpretat “El saltiró de la cardina” de Vicenç Bou i Geli. Motiu: aquest any es celebra el 50é aniversari de la mort d’aquest compositor de Torroella de Montgrí (1885 – 1962) i el centenari de l'estrena d’aquesta sardana (1912). Hi havia la proposta de tocar, aquest diumenge 17 de juny, aquesta sardana a totes les ballades que es celebressin arreu del món, i així s’ha fet també en aquesta festa.
La festa ha estat bastant lluïda (poc públic a l'inici però més cap al final), bona interpretació de la cobla i ben ballada la bonica sardana de lluïment per la Colla Catalunya, malgrat el sol “de justícia” que queia en aquell lloc i moment.
Sembla que fins l’any anterior, aquesta festa matinal prèvia al aplec de la tarda era el concurs de colles sardanistes però segurament les dificultats s’ho han emportat.
Els organitzadors han obsequiat les cinc colles amb una ampolla de cava i, també, les copes que permetés ser beguda per els dansaires, tot un detall! I, i també amb una bossa de borregos "de Cardedeu" (és clar); boníssims. A més, també hem estat obsequiats amb un esplèndid vermut per a tots els participants.
A la tarda s’ha celebrat l’Aplec pròpiament, amb la mateixa cobla Pral. del Llobregat i les cobles Els Montgrins i la Jovenívola de Sabadell. Molt bona ballada. Al concurs de colles improvisades (més o menys) una bona part de la colla hi ha participat discretament. Novament l'amabilitat dels organitzadors ens ha obsequiat amb més cava (i copes) i amb una coca que ha proporcionat un bon berenar.
En definitiva: un dia esplèndid que ha proporcionat una diada festiva completa, inclòs el viatge en tren. (FC)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada