Trobada de colles veteranes a la Festa Major de La Marina

Dissabte, 23 de juny al migdia



Per segon any consecutiu l’entitat “Associació Cultural Catalunya Sardanista”, dins la Unió d’Entitats La Marina, ha organitzat aquesta ballada/trobada sardanista per celebrar la Festa Major. Aquest barri pertany al districte de Sants-Montjuic i la festa sardanista s’ha celebrat al bell mig del Passeig de la Zona Franca, tancat al tràfic per aquesta, i altres, activitats (per exemple, un partit de futbol infantil).
A aquestes dates del any (just encetat l’estiu), en un dia força calorós, a les dotze del migdia i sobre l’asfalt, no sembla que sigui el millor per una ballada de sardanes, però és d’agrair l’esforç dels organitzadors perquè algun detall cultural català també sigui present a les festes populars.
La cobla ha estat la Ressó i les sis colles participants han estat: Joia Catalana, Estiuenca, Catalunya, Encara hi som, Xarau  i Nova Il·lusió.
La sardana de lluïment ha estat “Desperta’t Pere” de Carles Sagarra que no és precisament una sardana especialment engrescadora. La colla Catalunya, amb alguna col·laboració, ha ballat amb sis parelles i amb l’elegància a la que estem acostumats. És trist comentar la dificultat que sembla van tenint les colles per formar una anella, per exemple, una d’elles ha ballat amb només dos homes i quatre dones.
El regidor del districte ha lliurat un record a totes les colles però, cosa insòlita, s’ha fet bastant abans del galop i de la sardana de lluïment, segurament per “problemes d’agenda”. De totes maneres, ho agraïm.
Abans de l’aturada de vacances, encara estan previstes dues trobades (dies 7 i 14 de juliol) però a la tarda, de manera que esperem sigui menys calorós. (FC)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada